S&P підтвердив "стабільний" рейтинг України

Вівторок, 14 червня 2016, 11:41

Міжнародне рейтингове агентство Standard&Poor's підтвердило довгострокові суверенні рейтинги України за зобов'язаннями в іноземній валюті на рівні В-/В.

Про це йдеться в повідомленні агентства, передають "Українські новини".

Як зазначається, прогноз по рейтингах "стабільний".

Одночасно агентство підтвердило рейтинг України за національною шкалою uaВВВ-.

Реклама:

Підтвердження рейтингів відображає успішну реструктуризацію боргу уряду України в поточному році, а також проведення основних реформ, таких як скорочення субсидій на енергоспоживання домогосподарств.

Довгостроковий рейтинг В- відображає складну економічну та політичну ситуацію в країні, зокрема широке поширення корупції.

Прогноз "стабільний" відображає думку агентства про те, що в наступні 12 місяців український уряд як і раніше буде користуватися підтримкою міжнародних кредиторів.

Відповідно до рейтингової шкали S&P, рейтинг рівня В свідчить про досить високу уразливість емітента за наявності несприятливих комерційних, фінансових та економічних умов, однак у даний час є можливість виконання боргових зобов'язань у строк і в повному обсязі.

Раніше повідомлялося, що в жовтні 2015 року Standard&Poor's підвищило довгострокові суверенні рейтинги України за зобов'язаннями в іноземній валюті з SD/D до В-/В.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: