Мінагропрод працює над моделлю приватизації "Укрспирту"

П'ятниця, 20 травня 2016, 12:31

Міністр аграрної політики і продовольства Тарас Кутовий розраховує на розробку до кінця поточного року концепції приватизації державного підприємства спиртової та лікеро-горілчаної промисловості "Укрспирт" і передачу його Фонду державного майна.

Про це сказав міністр в парламенті в п'ятниця, передає "Інтерфакс-Україна".

"Щодо держкомпанії "Укрспирт". До кінця року ми хочемо вийти з кінцевим баченням і передати Фонду держмайна "Укрспирт". Там багато боргів, але загальна концепція така: перше - всі заводи ДП повинні бути запущені. Вони повинні демонструвати свою ефективність, а не так як сьогодні - 3-7 заводів працює, а всі інші стоять, і це робиться для того, щоб чорна сторона цієї справи мала велику ціну", - сказав міністр.

Крім того, за його словами, до кінця поточного року потрібно вийти на чітку модель приватизації "Укрспирту".

Реклама:

"Це повинні бути 5-7-10 кластерів по Україні, інвестори, які купують активи, купують ліцензії, і міністерство здійснює регулювання дотримання умов в контексті ліцензії. Все інше - компетенція правоохоронних органів", - додав Кутовий.

Він зазначив, що приватизація - це не завжди 100% передача підприємства інвестору.

"Продаємо 25-30% з умовою можливості покупки 30-40%, але цей опціон на додаткову покупку реалізовується якщо інвестор виконує інвестпрограму", - додав міністр.

"Укрспирт" - найбільший виробник спирту та спиртовмісної продукції в Україні. Його загальна виробнича потужність становить 31,3 млн дал продукції в рік. Роботу держпідприємства забезпечує 41 виробничий майданчик.

Чистий прибуток "Укрспирту" за 2015 рік становив 16 млн грн проти чистого збитку в понад 500 млн грн за 2014 рік.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: