Нацбанк може підвищити прогноз щодо ВВП на цей рік у липні

Вівторок, 17 травня 2016, 09:17

Національний банк може переглянути прогноз щодо ВВП на цей рік у липні у бік поліпшення, при цьому поки не бачить передумов для погіршення прогнозу щодо інфляції в результаті підвищення тарифів на газ з 1 травня.

Про це повідомив заступник голови Національного банку Дмитро Сологуб в інтерв'ю УНІАН.

"Передумов погіршувати прогнози поки немає. Щодо ВВП навіть є передумови для поліпшення прогнозу. У нас стандартний цикл перегляду прогнозу. Останній раз ми це робили у квітні, в наступний раз будемо робити у липні", - сказав Сологуб.

Щодо підвищення тарифів на газ він зазначив, що інші складові індексу споживчих цін просіли більш значно, ніж очікувалося.

Реклама:

"Не можна сказати, що через це наші цілі мають змінюватися: була мета 12%, а тепер, наприклад, буде 12,5%. Це орієнтир. Ми даємо собі люфт плюс/мінус 3 процентних пункти. І ми впевнені, що у цьому люфті і будемо - від 9% до 15%", - додав Сологуб.

Як повідомлялося, ВВП у першому кварталі 2016 року, за оперативними даними Державної служби статистики, порівняно з попереднім кварталом з урахуванням сезонного фактору знизився на 0,7%, порівняно з першим кварталом 2015 року - зріс на 0,1%.

Інфляція в Україні у квітні 2016 року порівняно з попереднім місяцем прискорилася до 3,5%, до квітня 2015 року - сповільнилася до 9,8%.

Національний банк України прогнозує зростання реального ВВП у 2016 році на 1,1% за інфляції близько 12%.

Ключовий кредитор України - Міжнародний валютний фонд прогнозує зростання ВВП України у 2016 році на 1,5% за інфляції 15,1%, Світовий банк - зростання ВВП на 1% за інфляції 15%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!