НБУ розширив можливості фінансування проектів в Україні

Середа, 6 квітня 2016, 12:18

Нацбанк України розширив можливості міжнародних фінансових організацій (МФО) використовувати кошти у гривні для фінансування проектів в Україні.

Про це йдеться у повідомленні регулятора на сторінці у Facebook.

Як зазначається, в Україні запрацює новий і більш широкий режим функціонування поточних рахунків, які МФО відкривають та використовують в уповноважених банках.

"Відтепер МФО зможуть використовувати для кредитування українського бізнесу гривневі кошти, одержані ними як кредит від уповноваженого банку. Досі їм дозволялося надавати кредити та позики лише за рахунок коштів в гривні, отриманих від продажу іноземної валюти на міжбанківському валютному ринку України та від розміщення власних облігацій на території України", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Окреслені зміни будуть розповсюджуватися на Міжнародну фінансову корпорацію (IFC) та Північну екологічну фінансову корпорацію.

"Завдяки такому рішенню Нац банку міжнародні фінансові організації зможуть збільшити кредитне фінансування в гривні вітчизняних підприємств. А отже, і розширити доступ українського бізнесу до кредитних ресурсів в національній валюті", - пояснив заступник голови Національного банку Олег Чурій.

Зокрема, Міжнародна фінансова корпорація очікує, що такі кроки регулятора дозволять їй розширити доступ до фінансування IFC для більш широкого кола українських компаній та подовжити терміни фінансування.

"Довгострокові ресурси створюють можливість для модернізації та росту економіки. IFC – один з провідних міжнародних інвесторів в український приватний сектор і наше завдання підтримати довгостроковий сталий розвиток країни та допомогти розкрити потенціал приватного сектору", - зазначив Руфат Алімарданов, голова регіонального представництва IFC в Україні та Білорусі.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!