Президент пояснив, чому Roshen ще не проданий

Середа, 6 квітня 2016, 10:13

Президент Петро Порошенко пояснює неможливість продажу Roshen відсутністю покупця.

Про це він сказав під час виступу в національному прес-клубі Японії, передають Українські Новини.

"Моя компанія і моя країна знаходяться в стані війни, і покупців не знайшлося. Адже частина моїх активів арештована і знаходиться на території РФ. Просто не можливо знайти покупця", - сказав Порошенко, відповідаючи на питання, чому він не продав свій бізнес.

Президент додав, що він перший український політик, який хотів би передати свої активи, які він отримав легально.

Реклама:

Глава держави зазначив, що його компанія одна з найпрозоріших в країні, тому що у Roshen немає офшорних рахунків.

Раніше стало відомо, президент Петро Порошенко, всупереч заявам, досі не передав свої активи у траст, однак почав реструктуризацію своїх активів Roshen, створивши для цього три офшорні компанії.

Як відомо, у січні 2016 року Петро Порошенко заявив, що передав свою частку "Рошен" у незалежний "сліпий" траст під управлінням іноземного банку.

Крім того, заява фінансового радника президента України Петра Порошенка та керуючого директора компанії ICU Макара Пасенюка щодо передачі частки президента у "Roshen" у "blind trust" суперечить його ж відповіді міжнародній мережі журналістів-розслідувачів OCCRP від 22 березня 2016 року.

Станом на 5 квітня фінансові радники Президента не називають ім’я трасту, якому ніби-то була передана частка Порошенка у Roshen. Також вони відмовляються показати будь-які документи, які свідчать про те, що така передача все-таки відбулася.

Як відомо, у неділю з'явилася інформація з посиланням на документи панамської юридичної компанії Mossack Fonseca стосовно трьох українців – президента Петра Порошенка, екс-прем'єра Павла Лазаренка і власника газети Kyiv Post Мохаммада Захура – британського бізнесмена, який живе і веде бізнес в Україні.

Розслідування про офшори Порошенка можна почитати тут.

НАБУ вже заявило, що згідно із законодавством чинний президент не є підслідною НАБУ особою.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!