Roshen досі не переданий у "сліпий траст

Неділя, 3 квітня 2016, 21:11

Президент Петро Порошенко, всупереч заявам, досі не передав свої активи у траст, однак почав реструктуризацію своїх активів Roshen, створивши для цього три офшорні компанії.

Про це йдеться у розслідуванні Анни Бабінець "Подвійне життя Президента" для програми "Слідство.Інфо" на Громадському.

"Фактична передача активів у траст вимагає дотримання значної кількості юридичних формальностей. На даний момент юридичний радник забезпечує дотримання таких формальностей", – йдеться у відповіді керуючого директора ICU Макара Пасенюка, уповноваженого прес-службою Адміністрації президента відповідати на запитання журналістів щодо бізнес-справ Порошенка.

Про траст у листі повідомляється винятково у майбутньому часі.

Реклама:

У відповіді на запитання щодо фірми Prime Asset Partners Limited (BVI), яку Порошенко заснував у серпні 2014 року, з’ясувалося, що офшорна фірма була не одна.

"Prime Asset Partners Limited було засновано влітку 2014 року в ході проведення корпоративної реструктуризації, яка була підготовчою стадією для подальшого продажу групи Roshen. Після її заснування компанія не здійснювала жодної діяльності, крім тієї, що зазначена нижче. Восени 2014 року Prime Asset Partners Limited заснувала на Кіпрі компанію CEE Confectionery Investments Limited, яка у свою чергу заснувала в Нідерландах компанію Roshen Europe BV", - зазначено у повідомленні. 

Юридичні радники Порошенка виправдовують створення офшорної піраміди тим, що це "відповідає ринковій практиці в Україні для компаній, які підлягають продажу стратегічним інвесторам".

Як відомо, у січні 2016 року Петро Порошенко заявив, що передав свою частку "Рошен" у незалежний "сліпий" траст під управлінням іноземного банку.

"Я цього року підписав договір про передачу моєї частки в "Рошені" у незалежний траст, який заснований на моделі "blind trust". Згідно з провідними міжнародними стандартами та в повній відповідності до законодавства України", - заявив Порошенко. 

"Згідно з цим договором, жодна моя вказівка, не має юридичної сили. В якості управителя цього трасту призначений респектабельний іноземний банк першої категорії, який буде володіти, контролювати і управляти активами", - додав він. 

В Адміністрації президента не змогли назвати "Українській правді" банк, який управлятиме "сліпим трастом".

Сліпий траст – це система відносин, у якій довірчим власникам заборонено надавати бенефіціарам будь-яку інформацію про управління капіталами трасту.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: