Насіров розповів, як фіскали "вибивають" борги з "Укрнафти"

Вівторок, 5 квітня 2016, 14:06

ПАТ "Укрнафта" сплачує поточні податкові платежі до державного бюджету.

Про це повідомив журналістам голова Державної фіскальної служби Роман Насіров після прес-конференції у вівторок, передає "Інтерфакс-Україна".

Він зазначив, що суд визнав законною вимогу ДФС до "Укрнафти" щодо сплати податкової заборгованості, і в даний час фіскальне відомство списує кошти з рахунків компанії.

"Ми подаємо в банки заявки на зняття коштів до держбюджету в рахунок погашення податкових зобов'язань", - сказав Насіров, додавши, що ДФС подає заявки на зняття всіх коштів, але він вважає, що банки не забезпечують списання всіх грошей, що надходять на рахунки "Укрнафти ".

Реклама:

Насіров, додав, що після того, як ДФС закінчить зняття коштів з рахунків компанії, на що піде 1-2 місяці, відомство перейде до наступних заходів зі стягнення боргів.

Нагадаємо, що заборгованість ПАТ "Укрнафта" перед державним бюджетом за станом на 1 січня 2016 року становить 10,4 млрд гривень.

Борг сформувався переважно за рахунок несплати самостійно задекларованих сум рентних платежів, а також ПДВ і податку на прибуток.

При цьому дебіторська заборгованість становить 18,676 млрд гривень.

Чистий збиток "Укрнафти" за 2015 рік становить 4,9 мільярда гривень.

ПАТ "Укрнафта" - найбільша українська нафтодобувна компанія. НАК "Нафтогаз України" належить 50%+1 акція "Укрнафти", групі компаній "Приват" Ігоря Коломойського - близько 42% акцій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!