"Укрнафта" розпочала процес реструктуризації

Вівторок, 26 квітня 2016, 12:22

У центральному офісі ПАТ "Укрнафта" розпочався процес реструктуризації з метою підвищення ефективності роботи компанії і оптимізації організаційних процесів.

Про це йдеться у повідомленні компанії.

"Укрнафта" фокусується на створенні сучасної системи управління, яка буде відповідати європейським стандартам. Нова структура націлена на поліпшення ефективності управління компанією. Це допоможе спростити організаційну систему і поліпшити взаємодію всередині компанії", - йдеться у повідомленні.

Згідно з повідомленням, рішення було прийнято після аналізу всіх організаційних процесів. Існуюча модель управління не відповідає сучасним вимогам: відсутня чітка схема взаємодії між підрозділами, що призводить до дублювання певних функцій і обов'язків.

Реклама:

"Зміни торкнуться насамперед підрозділів апарату управління, пов'язаних із видобутком і переробкою вуглеводнів, системи закупівель, охорони праці, тощо. Згодом зміни торкнуться всіх структурних підрозділів "Укрнафти", - повідомляє прес-служба.

Як наголошується, ці зміни дозволять "Укрнафті" стати сильною і конкурентною компанією, підвищити ефективність і мотивацію персоналу.

"Реструктуризація спрямована на викорінення бюрократії, модернізацію процесів, що своєю чергою скоротить кількість неефективних операцій, підвищить швидкість взаємодії команди і прийняття рішень. Також зміни передбачають заохочення ініціатив співробітників і впровадження нової системи матеріальних і нематеріальних винагород, заснованих на результатах роботи кожного співробітника", - заявили у компанії.

"Зміни торкнуться всіх підрозділів центрального офісу. Вони безсумнівно дозволять "Укрнафті" вийти на новий рівень. Деякі скорочення будуть неминучі, що призведе до зменшення штату, - сказав голова правління ПАТ "Укрнафта" Марк Роллінс.

Нагадаємо, що заборгованість ПАТ "Укрнафта" перед державним бюджетом за станом на 1 січня 2016 року становить 10,4 млрд гривень.

Борг сформувався переважно за рахунок несплати самостійно задекларованих сум рентних платежів, а також ПДВ і податку на прибуток.

При цьому дебіторська заборгованість становить 18,676 млрд гривень.

Чистий збиток "Укрнафти" за 2015 рік становить 4,9 мільярда гривень.

ПАТ "Укрнафта" - найбільша українська нафтодобувна компанія. НАК "Нафтогаз України" належить 50%+1 акція "Укрнафти", групі компаній "Приват" Ігоря Коломойського - близько 42% акцій.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: