Аргентина розмістила облігації після 15-річної перерви

Середа, 20 квітня 2016, 15:54

Аргентина розмістила на міжнародному борговому ринку облігації на загальну суму в 16,5 млрд доларів і 22 квітня виплатить з цих коштів борг перед кредиторами, що відмовилися від реструктуризації.

Про це повідомив міністр економіки і фінансів республіки Альфонсо Прат-Гай, передає ТАСС.

"Сьогодні ми остаточно покінчили з дефолтом 2001 року. У п'ятницю нам надійдуть кошти, і ми зможемо виплатити з них 9,3 млрд доларів кредиторам", - сказав він.

За словами міністра, на цей момент Аргентина підписала 220 угод про погашення заборгованості з різними фондами, що раніше відмовилися від реструктуризації. Дані домовленості передбачають скорочення боргу на 40%.

Реклама:

Як зазначив Прат-Гай, Аргентина розмістила чотири види облігацій - на 3, 5, 10 і 30 років. В середньому ставка становила 7,14% річних.

За словами міністра, найбільшим попитом у інвесторів користувалися боргові папери терміном на 5 і 10 років.

В цілому Аргентина отримала заявки на 68,6 млрд доларів. В кінцевому рахунку, Буенос-Айрес розмістив трирічні облігації на 2,75 млрд доларів, п'ятирічні - 4,5 млрд доларів, десятирічні - 6,5 млрд доларів, тридцятирічні - 2,75 млрд доларів.

"Приблизно дві третини кредиторів - з США, чверть - з Європи, 5% - з країн Далекого Сходу, ще 5% - з Латинської Америки", - сказав Прат-Гай.

Міністр також повідомив, що Аргентина не планує розміщувати нові облігації в Нью-Йорку до кінця року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: