"Ощадбанк" достроково повернув НБУ 2 мільярди рефінансу

Четвер, 14 квітня 2016, 15:39

14 квітня "Ощадбанк" здійснив чергове дострокове погашення частини кредиту рефінансування від НБУ на суму 2 млрд грн.

Про це заявив голова правління "Ощадбанку" Андрій Пишний, передає прес-служба.

"За невеликий проміжок часу - трохи більше ніж за рік - "Ощадбанком" погашено більшу частину заборгованості за кредитами рефінансування від НБУ - 12,6 млрд грн. Зазначений обсяг коштів заміщено власними ресурсами банку, що сприятиме поліпшенню основних показників його діяльності та зменшенню вартості ресурсної бази",- зазначив Пишний.

За його словам, практично кожного місяця поточного року "Ощадбанк" достроково повертає кредит рефінансування НБУ з урахуванням позитивної динаміки депозитного портфеля та стабілізації ситуації на фінансовому ринку.

Реклама:

Протягом першого кварталу 2016 року строкова ресурсна база "Ощадбанку" збільшилась на 4 989 млн грн (без урахування впливу курсових різниць), з яких 2 149 млн грн - строкові кошти фізичних осіб.

Як повідомлялось раніше, минулого року "Ощадбанк" погасив заборгованість за кредитами рефінансування від НБУ в сумі 5,5 млрд грн, з яких 3,5 млрд - достроково.

В січні та лютому поточного року було достроково повернуто ще 5,047 млрд. грн. рефінансу НБУ. Загальна сума повернутих коштів - 12,6 млрд грн, сума до погашення - 7,02 млрд грн.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: