Тайванська компанія купить Sharp найближчим часом

Неділя, 6 березня 2016, 11:08

Тайванський контрактний виробник електроніки - компанія Foxconn - зважився на покупку Sharp.

Про це пишуть "Вести.ru" з посиланням на агентство Bloomberg.

За інформацією джерел агентства, угода відбудеться в найближчі кілька днів. Джерела розповіли виданню, що угода зі злиття буде підписана в найближчий понеділок, 7 березня.

У Foxconn вивчили список ризиків, про який говорилося раніше і через що угода була відкладена на невизначений термін, і прийшли до висновку, що можливі боргові зобов'язання складуть набагато менше 300 млрд ієн (2,6 млрд доларів).

Реклама:

Раніше повідомлялося, що в розпорядження Foxconn потрапив список з 100 можливих зобов'язань Sharp на загальну суму в 350 млрд ієн (3,1 млрд доларів).

Мова йде не про поточні борги компанії, а лише про ризики, з якими може зіткнутися японський вендор при найбільш несприятливому розвитку ситуації.

До цього Foxconn не мала цих даних, тому розраховувала укласти угоду з Sharp до кінця лютого. Представники ж японської сторони, якщо вірити джерелам, і зовсім не розраховували на те, що документ потрапить в руки потенційним покупцям.

Після з'ясування подробиць Foxconn нічого не заважає приступити до оформлення раніше досягнутих домовленостей. За словами інсайдерів, в компанії погодилися прийняти існуючі ризики, вивчивши питання більш детально.

Рада директорів Sharp ще в лютому прийняла одноголосне рішення погодитися з пропозицією Foxconn про придбання активів компанії приблизно за 700 млрд ієн (6,2 млрд доларів).

Sharp готова продати Foxconn 65,9% своїх акцій за 4,3 млрд доларів. Решту суми складуть додаткові інвестиції. Якщо угода все-таки відбудеться, то Sharp стане першим великим постачальником електроніки в Японії, що належить іноземному інвестору.

Частина суми піде на покупку привілейованих акцій, що належать кредиторам Sharp. Також Foxconn викупить активи свого спільного підприємства з Sharp - Sakai Display Products, що займається виробництвом РК-продукції.

Террі Гоу, скоріше за все, робить ставку на передові дисплейні технології Sharp і розраховує, що панелі для смартфонів і телевізорів, які випускаються компанією, допоможуть Foxconn в боротьбі з південнокорейськими конкурентами.

Про досягнення попередніх домовленостей щодо угоди між Sharp і Foxconn стало відомо на початку лютого. Тоді глава Foxconn Террі Гоу провів восьмигодинні переговори з президентом Sharp Козо Такахаші та іншими керівниками компанії.

Foxconn планує відокремити бізнес Sharp з випуску сонячних батарей, щоб полегшити фінансове становище компанії.

В іншому ж японський виробник залишиться в своєму колишньому вигляді. Крім того, Террі Гоу пообіцяв зберегти торговельну марку Sharp і не скорочувати співробітників у віці до 40 років.

Питання інвестування Foxconn в Sharp було піднято ще три роки тому. У березні 2012 року Foxconn повідомила про покупку майже 10% акцій Sharp за 66,9 млрд ієн (544 млн доларів), проте угоду так і не уклали через стрімкий обвал котирувань японського вендора на тлі його поганих фінансових результатів.

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі повідомлення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: