Компанія, що збирає іPhone купить Sharp за 3,8 мільярда доларів

П'ятниця, 12 серпня 2016, 12:31

Foxconn Technology Group, що збирає IPhone, в п'ятницю завершила операцію з придбання крупного виробника електроніки Sharp Corp. за 3,8 мільярда доларів.

Про це повідомляє "Прайм".

Як зазначається, таким чином, тайванський магнат Террі Гоу отримав плацдарм для реструктуризації, націленої на оздоровлення японської компанії, що відчуває труднощі.

Базована в Осаці Sharp заявила, що отримала від компанії, яка офіційно називається Hon Hai Precision Industry Co., 388,8 млрд ієн (3,81 млрд доларів).

Реклама:

В обмін тайванська компанія отримала 66% -ву частку в Sharp, яка отримує виручку в основному за рахунок продажу споживчої електроніки і поставок екранів для великих виробників смартфонів, в тому числі і для Apple Inc.

Гоу, який займає місце голови Foxconn, незабаром поставить на чолі Sharp свого найближчого помічника і другого за значимістю керівника компанії Тая Цзен-Ву. Новий керівник проведе реструктуризацію, в тому числі скорочення тисяч робочих місць. Кодзі Такахасі, гендиректор Sharp, в травні погодився на угоду з Foxconn, в п'ятницю покинув посаду.

Компанії сподівалися, що їм вдасться провести операцію до червня, але розгляд питання зайняло у китайської антимонопольної влади більше запланованого часу. Влада схвалила угоду в четвер.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: