НБУ хоче змістити графік докапіталізації дрібних банків

Середа, 30 березня 2016, 17:16

Національний банк розглядає варіант зміщення термінів докапіталізації з січня 2017 року до 11 липня 2017 року.

Про це заявив заступник глави НБУ Яків Смолій на засіданні парламентського комітету з питань фінансової політики та банківської діяльності, передає FinClub.

На цьому засіданні депутати повинні схвалити до прийняття законопроект глави комітету Сергія Рибалки про фактичне скасування жорсткого графіка Нацбанку щодо докапіталізації дрібних банків.

"Ми вже розробили проект постанови. Ми пропонуємо змістити всі терміни на півроку - з 11 січня 2017 року на 11 липня 2017 року і так далі за всіма строками (в наступні роки - Ред.) без змін буде тільки фінальний термін, прописаний в законі. Нам потрібно обговорити цей документ з учасниками ринку і профільними асоціаціями", - заявив Смолій.

Реклама:

Він пояснив, що дедлайн зрушать, щоб "акціонери могли внести в капітал прибуток за підсумками минулого року".

Як відомо, НБУ вимагає, щоб до початку січня 2017 року банки мали мінімальний статутний капітал на рівні 300 млн гривень, тоді як на червень 2016 року ця планка знаходиться на рівні 120 млн гривень.

Депутати пропонують підняти до 11 липня 2017 року цей ліміт до 150 млн гривень, але поки НБУ пропонує не переглядати заявлений рівень 300 млн гривень, а лише відсунути його на півроку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!