Банкнотно-монетний двір НБУ очолив екс-фіндиректор "МТС Україна"

Четвер, 3 березня 2016, 10:21

Генеральним директором Банкнотно-монетного двору Національного банку України з 1 березня 2016 року призначено Сергія Іванюту.

Про це йдеться у повідомленні регулятора.

"До цього Іванюта працював у АКБ "Укрсоцбанк", ВАТ "Крафт Фудз Україна"; був фінансовим директором низки компаній - ЗАТ "А.Е.С.Київобленерго" (2003-2010 роки), ПрАТ "МТС Україна" (2011 рік), ТОВ "Українські новітні технології" (2012 рік), ПрАТ "Сентравіс продакшн Юкрейн" (2012-2015 роки)", - йдеться у повідомленні.

Як наголошується, у 2015 році його було призначено радником генерального директора Банкнотно-монетного двору Національного банку. 

Реклама:

"Одним із приорітетних завдань для нового директора Банкнотно-монетного двору є розробка стратегії виходу Національного банку на міжнародний ринок з виробництва грошових одиниць, як це передбачено в Комплексній програмі розвитку фінансового сектору до 2020 року", - заявили в НБУ.

"Річна виробнича потужність Банкнотно-монетного двору становить близько 1,8 млрд банкнот та 1,2 млрд монет, що дає змогу забезпечувати як внутрішні потреби України, так і виготовляти продукцію на замовлення інших держав", - повідомляє прес-служба.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!