Індія чекає від МВФ перегляду квот у 2017 році

Субота, 12 березня 2016, 10:46

Прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді виступає за наступний перегляд квот Міжнародного валютного фонду в 2017 році.

Про це він заявив, відкриваючи конференцію Advancing Asia, передає "Прайм".

За його словами, існуючі зараз квоти МВФ не відображають економічних реалій.

"Зміна квот - це не питання зростаючого впливу деяких країн, це питання справедливості і законності. Умова, що квоти можуть бути змінені, необхідна заради справедливості. Тому я радий, що МВФ ухвалить рішення щодо наступної зміни квот до жовтня 2017 року", - сказав він.

Реклама:

На його думку, реформи глобальних організацій повинні бути безперервним процесом.

"Вони повинні відображати зміни в глобальній економіці і зростаючу роль економік, що розвиваються", - зазначив Моді.

Конгрес США, які є найбільшим акціонером фонду (16,7% голосів) в грудні 2015 року схвалив 14-й перегляд квот в МВФ. В результаті загальна вага країн БРІКС (Росія, Китай, Бразилія, Індія і ПАР) досягла 14,7%, при тому, що пакет в 15% вже дозволяє блокувати рішення акціонерів фонду.

В цілому в ході реформи були перерозподілені більш ніж 6% від загальної ваги квот, причому перерозподіл відбулося в сторону країн, що розвиваються.

Перерозподіл квот було ув'язано з збільшенням в два рази капіталу фонду. Тепер в десятці найбільших акціонерів буде чотири країни БРІКС - Росія, Бразилія, Китай і Індія.

Інші члени десятки - США (єдина країна, що володіє пакетом понад 15%), Японія, Німеччина, Франція, Італія і Великобританія.

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі повідомлення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: