Власник "Нашої Ряби" запустить підприємство в Нідерландах

Четвер, 10 березня 2016, 13:19

Агрохолдинг "Миронівський хлібопродукт" протягом місяця запустить в Нідерландах підприємство з виробництва і переробки м'яса птиці.

Про це повідомила в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" керівник відділу по роботі з інвесторами та ЗМІ Анастасія Соботюк.

"Через місяць ми оголосимо про запуск підприємства в Голландії", - сказала Соботюк.

Подробиці запуску і потужності компанія уточнить в офіційному прес-релізі протягом місяця.

Реклама:

Як повідомлялося з посиланням на голову правління МХП Юрія Косюка, агрохолдинг планував до 2015 року завершити переговори з придбання активів в м'ясному напрямку в Європейському Союзі.

В 2016 році компанія розраховує збільшити виробництво курятини приблизно на 40 тисяч тонн внаслідок капітальних інвестицій в розширення Миронівської птахофабрики і птахофабрики "Оріль-Лідер" (додаткові майданчики вирощування).

МХП також має намір досягти 100% самозабезпеченості в інкубаційних яйцях внаслідок внутрішнього виробництва на птахофабриці "Перемога Нова".

До кінця 2016 року агрохолдинг планує розширити земельний банк, щонайменше, на 50 тисяч га. До кінця 2015 року він становив 370 тисяч га.

Чистий збиток МХП в 2015 році становив 126 млн доларів, що в 3,3 рази менше, ніж в 2014 році. Виручка компанії за минулий рік скоротилася на 14% - до 1,18 млрд доларів, EBITDA - на 17%, до 459 млн доларів.

"Миронівський хлібопродукт" є найбільшим виробником курятини в Україні. Займається також виробництвом зернових, соняшникової олії, продуктів мясоперорбки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: