Іран збільшить експорт нафти до 1,5 мільйона барелів на день

Субота, 13 лютого 2016, 18:34

Іран в найближчі місяці збільшить експорт нафти до 1,5 мільйона барелів на день.

Про це заявив віце-президент країни Есхак Джахангирі, передає "Прайм".

"Зараз експорт нафти зріс до 1,3 мільйона барелів на день, до березня він досягне 1,5 мільйона барелів на день", - наводить слова Джахангирі телеканал Press TV.

"Розширення експорту нафти було серед можливостей, створених Спільним всеосяжним планом дій. Іран повинен зберегти свою частку на глобальному нафтовому ринку", - сказав віце-президент Ірану. Він також заявив, що після 21 березня експорт нафти ІРІ збільшиться до 2 мільйонів барелів на день.

Реклама:

Під час дії санкцій Іран експортував приблизно 1 мільйон барелів нафти в день, в основному в Китай, Індію, Туреччину, Японію і Південну Корею.

Раніше Іран повідомив, що після скасування санкцій планує повернути собі колишні позиції в ОПЕК і на міжнародному ринку і до осені збільшити експорт сирої нафти до двох мільйонів барелів на день.

Іран 16 січня позбувся більшості накладених на країну санкцій - в цей день МАГАТЕ представило доповідь, підтвердивши готовність влади країни реалізувати створену для неї шляхом довгих переговорів програму щодо значного зниження ядерного потенціалу.

Пізніше ЄС і США підтвердили зняття з Ірану економічних і фінансових санкцій, пов'язаних з його ядерною програмою.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: