Внутрішній IT-ринок України впаде на 42% в 2015 році - IDC

Середа, 25 листопада 2015, 15:56

Внутрішній український IT-ринок, за прогнозами компанії IDC, в 2015 році скоротиться ще на 42% і становитиме в цілому близько 880 млн доларів.

Про це розповів у ході прес-конференції голова українського офісу IDC Володимир Поздняков, передає "ЛігаБізнесІнформ".

Згідно з даними компанії, з урахуванням продажів телефонів і смартфонів IT- ринок України становитиме 1,28 млрд доларів.

Внутрішній IT-ринок України в доларах США

Реклама:
 

Оцінка ринку IDC не включає офшорне програмування. Цей сегмент IT-ринку, як відомо, навпаки, стрімко зростає.

Понад 90 тисяч фахівців зі сфери IT за перше півріччя "завели" в країну 775 млн доларів валютної виручки, написав на своїй сторінці в Facebook заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов за підсумками зустрічі IT-компаній та представників ДФС.

У той же час за рівнем внутрішніх витрат IT на душу населення Україна є аутсайдером в регіоні. У 2014 році цей показник становив 34 долари на людину, а в 2015 - тільки 20 доларів.

За словами Позднякова, цей плачевний результат є наслідком ряду факторів: непрозорість економіки, тотальна корупція, відсутність реформ і держполітики у сфері інновацій.

Крім того, структура самого ринку, за словами експерта, досі архаїчна. На поставку "заліза" припадає 81% ринку, а на продаж IT-послуг і ПО - 9% і 10% відповідно. Для прикладу в Польщі тільки 45% припадає на поставки "заліза".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: