Фонд держмайна після ОПЗ виставить на продаж 6 обленерго

Понеділок, 23 листопада 2015, 16:43

Фонд держмайна розраховує на ухвалення Верховною Радою поправок до приватизаційного законодавства та відновлення великої приватизації з першого кварталу 2016 року і має намір розпочати її з конкурсу з продажу ОПЗ, а слідом за ним запропонувати покупцям пакети акцій шести обласних енергопостачальних компаній.

Про це повідомив голова ФДМ Ігор Білоус на брифінгу в Києві в понеділок, передає "Інтерфакс-Україна".

"ОПЗ, потім - шість обленерго, потім "Центренерго". Потім десь у процесі також включимо продаж чотирьох ТЕЦ", - описав планований графік продажу Білоус.

"Це ті об'єкти, які на сьогодні визначені як пріоритет діяльності Фонду держмайна, донорських організацій, які допомагають нам із фінансуванням, і радників", - додав голова приватизаційного відомства.

Реклама:

Як повідомлялося, уряд України наприкінці вересня затвердив перелік об'єктів, приватизація яких здійснюється із залученням радників.

До нього увійшли 78,29% акцій "Центренерго", 99,567% Одеського припортового заводу і 99,995% "Сумихімпром", а також пакети акцій "Харківобленерго" (65,001%), "Запоріжжяобленерго" (60,248%), "Миколаївобленерго" (70%), "Хмельницькобленерго" (70,009%), "Тернопільобленерго" (50,999%) і держпідприємство "Дніпропетровський науково-виробничий комплекс "Електровозобудування".

Затверджений у середині вересня оновлений графік приватизації передбачав проведення вже в листопаді 2015 року конкурсів з елементами аукціону з продажу чотирьох обленерго, зокрема "Миколаївобленерго", "Хмельницькобленерго", "Харківобленерго" і "Тернопільобленерго", а також 99% акцій Дніпродзержинської ТЕЦ.

На грудень фонд намічав конкурсну приватизацію 94,567% ОПЗ, а також 68,29% ПАТ "Центренерго".

Окрім цього, на конкурс у грудні також планувалося виставити "Сумихімпром", "Запоріжжяобленерго", 91,596% ВАТ "Акціонерна компанія "Свема", 94,99% Одеської ТЕЦ, 94,833% Херсонської ТЕЦ і 95% Миколаївської ТЕЦ.

Проте цей графік був порушений через те, що парламент уже близько півроку затягує внесення змін до приватизаційного законодавства, зокрема, про відмову від попереднього біржового продажу 5-10% акцій та можливості залучати радників.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: