На Черкащині невідомі незаконно вивозять цукор Аграрного фонду

Четвер, 19 листопада 2015, 15:59

Невідомі особи у військовій формах та балаклавах незаконно увійшли до складів поблизу Черкас з метою вивезення державного цукру, що належить Аграрному фонду.

Про це Економічній правді повідомив в. о. генеральний директор ДСБУ "Аграрний фонд" Олег Липовий.

За його словами, станом на 15.30 біля складських приміщень знаходиться близько десятка автомобілів, на яких приїхало щонайменше 50 осіб. Люди в камуфляжі незаконно увійшли до складського приміщення.

Співробітники ДСБУ "Аграрний фонд" викликали правоохоронців, зазначив він.

Реклама:

Нагадаємо, як писала "ЕП", нещодавно і. о. гендиректора ДСБУ "Аграрний фонд" Липовий заявив, що у власності держустанови знаходиться близько 138 тис тонн цукру.

Тільки от 30 тисяч з них, за його словами, "проблемні" - до нього представників Аграрного фонду не пускають хранителі товару.

Як відомо, у 2011 році колишнє керівництво Аграрного фонду (тоді він був один) уклало з якимось ТОВ "Ольга" біржовий контракт про купівлю-продаж цукру-піску.

Сума оплати за контрактом - понад 17 млн грн. Але "Ольга" виплатила тільки завдаток - близько мільйона гривень. У тому ж році це ТОВ під заставу цукру оформляє кредит на 15 млн дол в ПАТ "КБ" Актив банк ", який тоді, до речі, належав братам Клюєвим.

Через рік підприємство збанкрутувало, а банк почав вимагати свою заставу.

Суди прийняли рішення віддати державний цукор на користь банків і приватних фірм, і ті, за даними джерел ЕП, навіть спробували вивезти цукор зі складів у Черкасах.

У липні 2015 року у цій справі було порушено кримінальну справу.

За даними "ЕП", 13 жовтня 2015 року Генпрокуратура своєю постановою закрила кримінальну справу.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: