Турецький мобільний оператор Turkcell викупить активи шведської TeliaSonera

Середа, 18 листопада 2015, 10:17

Найбільший турецький мобільний оператор Turkcell призначив Citigroup і HSBC консультантами для підготовки угоди щодо викупу у шведсько-фінської TeliaSonera частки у холдингу Fintur.

Про це повідомив Bloomberg з посиланням на анонімні джерела, передає "Інтерфакс-Україна".

Turkcell володіє 41,45%, TeliaSonera - 58,55% Fintur, якому належать мобільні оператори в Казахстані (Kcell), Азербайджані (Azercell), Молдавії (Moldcell) і Грузії (Geocell).

Глава турецького оператора Каан Терзіоглу підтвердив переговори з TeliaSonera і заявив, що угода може відбутися в наступному році.

Реклама:

У Turkcell є трирічний план експансії, компанія планує придбання в Північній Африці, на Балканах і Центральної Азії, а також має намір стати лідером по виручці на мобільній ринку Туреччини.

TeliaSonera у вересні оголосила, що має намір продати свої активи в Євразії - Казахстані, Азербайджані, Молдові, Грузії, а також в Узбекистані, Таджикистані та Непалі. В останніх трьох країнах скандинави володіють операторами без турецького партнера.

Росію, де TeliaSonera належить велика частка в операторі "Мегафон" (MOEX: MFON), зміни в стратегії скандинавської компанії не зачіпають.

Turkcell на 51% належить Turkcell Holding. Вона, у свою чергу, на 52,91% перебуває у власності Cukurova Telecom Holdings Ltd. (51% у Cukurova Finance International, 49% - у російської "Альфа-груп" Михайла Фрідмана і партнерів), на 47,09% - TeliaSonera. Кінцева частка "Альфи" - 13,2%.

Нагадаємо, 10 липня 2015 Turkcell викупив 44,96% акцій life :) загальною вартістю 100 млн доларів в української групи компанії СКМ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!