"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Turkcell "влив" в life:) 686 мільйонів після купівлі частки у Ахметова

Понеділок, 3 серпня 2015, 14:44

Телекомунікаційний холдинг Turkcell (Туреччина) збільшив капітал своєї 100-відсоткової дочірньої компанії в Україні - мобільного оператора "Астеліт" (life) на 686 млн доларів.

Про це йдеться в повідомленні компанії.

Капітал був збільшений для реструктуризації боргу і задоволення потреб компанії в оборотних коштах.

До реструктуризації непогашені боргові зобов'язання life:) становили 875 млн доларів.

Реклама:

Із загального обсягу коштів, отриманих life:), близько 387 млн доларів було використано для оплати внутрішньогрупових зобов'язань.

Крім того, "Астеліт" погасив 127 млн доларів (2,7 млрд грн) позик, які отримував під гарантію Turkcell і отримав 66 млн доларів безпосередньо від материнської компанії.

Нагадаємо, 10 липня 2015 Turkcell викупив 44,96% акцій life :) загальною вартістю 100 млн доларів в української групи компанії СКМ.

Після підписання цієї угоди компанія Turkcell конвертувала значну частину кредиту оператора у власний капітал і реструктуризувала частину боргу.

Це було зроблено для виключення валютного ризику деномінованих у доларах США кредитних зобов'язань і їх негативного впливу на консолідовану фінансову звітність Turkcell.

Поточні кредити life :) повністю переведені в національну валюту, і їх залишок становить 3,6 млрд грн (163 млн доларів).

В результаті проведених всередині групи операцій з капіталом чистий прибуток life номінально підстрибнула до 1777 млн грн. (Кварталом раніше компанія показала збиток у 5630 млн грн).

При цьому валовий дохід компанії по відношенню до минулого кварталу збільшився лише незначно - на 1,6% до 1076 млн грн у порівнянні з першим кварталом.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: