Apple домовляється з банками про створення платіжної системи

Четвер, 12 листопада 2015, 17:03

Корпорація Apple Inc. веде переговори з місцевими банками по створенню платіжної системи, яка дозволить клієнтам розплачуватися за товари та послуги за допомогою мобільного телефону, не вдаючись до грошових коштів і чеків.

Про це це повідомляє газета The Wall Street Journal з посиланням на знайомі з ситуацією джерела.

Таким чином, компанія включиться в конкурентну боротьбу представників Силіконової долини, які намагаються переконати американців перейти на використання цифрових варіантів оплати, пише видання.

Невелике, але зростаюче число американців, вже починає користуватися такими сервісами, наприклад, оплачуючи послуги няньок і доглядальниць або замовляючи і оплачуючи їжу.

Реклама:

Переговори з банками тривають, серед них JP Morgan Chase, Capital One Financial Corp., Wells Fargo і US Bancorp.

Чи домовився який-небудь банк з Apple, невідомо, зазначили джерела. Одне з джерел повідомило, що платіжний сервіс може бути запущений вже в наступному році.

Якщо плани Apple здійснюватися, то платіжний сервіс, швидше за все, буде схожий на платформу Venmo компанії PayPal Holdings Inc., яка популярна серед молодих споживачів у США.

Цей крок є ще однією спробою фірми закріпити свої позиції, пропонуючи клієнтам використовувати iPhone для повсякденних потреб, у тому числі фінансових послуг, вважає газета.

Прайм

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!