Санкції Києва завадили продажу української "дочки" Банку Москви

Понеділок, 5 жовтня 2015, 14:12

Після вступу в силу нового пакета антиросійських санкцій Нацбанк України заблокував докапіталізацію БМ Банку ("дочка" Банку Москви) і можливі угоди з його акціями.

Про це заявив журналістам старший віце-президент ВТБ (контролює 96,88% акцій Банку Москви) Михайло Якунін, пише РБК.

"Ми як акціонер не можемо дати капітал, не можемо виконати якусь угоду. Зараз банк працює, але всі наслідки від такого рішення, які неминуче настануть, лежать на українській стороні", - пояснив Якунін.

За його словами, до моменту введення санкцій група ВТБ вела переговори з потенційними покупцями БМ Банку та накладені на банк обмеження стали для його керівництва "повною несподіванкою".

Реклама:

"Вони абсолютно не обгрунтовані", - підкреслив Якунін.

Проте українська "дочка" Банку Москви, БМ Банк, в даний час, за словами Якуніна, працює в штатному режимі, має можливість проводити всі види операцій і в повному мірою виконувати зобов'язання перед клієнтами і контрагентами.

Однак заборона НБУ не дала Банку Москви завершити процедуру докапіталізації БМ Банку, в ході якої його капітал планувалося збільшити на 1,389 млрд гривень (приблизно 65,6 млн доларів).

"Поки банк виконує всі нормативи. Як далі розвиватимуться події, мені складно передбачити", - зазначив він.

На 1 липня 2015 БМ Банк займав 40 місце серед 127 діючих в Україні банків, його активи НБУ оцінював у 3,144 млрд гривень.

Нагадаємо, 2 жовтня НБУ вирішив ввести санкції проти 105 юридичних і 388 фізичних осіб, які раніше потрапили в санкційні списки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!