Нацбанк почав процедуру застосування банками санкцій щодо РФ

П'ятниця, 2 жовтня 2015, 10:59

Нацбанк визначив порядок реалізації в банківській системі "антиросійських" санкцій, введених рішенням РНБО у зв'язку з агресією Росії.

Про це йдеться у постанові Нацбанку №654, яка набула чинності 2 жовтня.

Згідно із документом, НБУ постановив, банкам України у триденний строк із дня набрання чинності цією постановою надати регулятору відомості про наявність банківських рахунків та залишки коштів на цих рахунках фізичних та юридичних осіб, до яких застосовані санкції.

Крім того, регулятор постановив, щомісяця, до 5 числа місяця, надавати Департаменту фінмоніторингу таку інформацію: про залишки коштів на банківських рахунках осіб, зазначених у санкційному списку.

Реклама:

Згідно із постановою, НБУ зобов’язав банки відмовитися від встановлення ділових контактів з особами, зазначеними в санкційному списку.

Також,  вжити заходів щодо запобігання виведенню за межі України капіталу особами, зазначеними в санкційному списку, до яких застосовано санкцію "запобігання виведенню капіталів за межі України".

"Зупинити виконання фінансових зобов’язань на користь осіб, зазначених у санкційному списку, до яких застосовано санкцію "зупинення виконання економічних та фінансових зобов’язань", - у повному обсязі, а на користь осіб, до яких застосовано санкцію "зупинення виконання економічних та фінансових зобов’язань", - йдеться у документі.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: