"Антонов" запустив виробництво нового транспортного літака Ан-132

Понеділок, 7 вересня 2015, 20:44

ДП "Антонов" почало виробництво новітнього багатоцільового транспортного літака Ан-132.

Про це повідомляє прес-служба держпідприємства.

"В проекті, партнерами якого виступили компанії Королівства Саудівська Аравія, активно реалізується програма імпортозаміщення", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, її реалізація передбачає використання обладнання всесвітньовідомих авіаційних компаній: Pratt&Whitney Canada, General Electric, Honeywell, Liebherr та Hamilton Sundstrand.

Реклама:
натиснути для збільшення 

"На сьогодні на ДП "Антонов" завершили етап ескізного проектування літака Ан-132", - повідомляє прес-служба.

Крім того, прийняли основні технічні рішення щодо конструкції планера літака та складу його обладнання.

На Ан-132 встановлять західні двигуни "Pratt&Whitney Canada" PW150 з шестилопатевими гвинтами R408 фірми "Dowty Propellers", системи життєзабезпечення виробництва компанії  "Liebherr" та найсучасніший комплекс авіоніки компанії "Honeywell". Планується використовувати також нову допоміжну силову установку західного виробництва.

Крім того, конструкторське бюро підприємства розпочало випуск документації багатоцільового літака. Перші креслення по планеру Ан-132 вже передані до служб дослідного та серійного виробництва. Згідно з графіком, дослідне виробництво має завершити збірку першого льотного екземпляру АН-132 у другому кварталі 2016 року.

Як наголошується, літак-демонстратор Ан-132 створюється за контрактом з "KACST". Згідно з його умовами, ДП "Антонов", як розробник, береться збудувати перший Ан-132, підняти його в повітря та провести початковий етап випробувань, що забезпечить можливість перельоту цього літака в Саудівську Аравію для демонстрації.

"Наш партнер організує серію показових польотів з метою демонстрації потенційним замовникам можливостей Ан-132 за різноманітних географічних та кліматичних умов. За результатами цієї промо-акції, до підписання планується новий контракт, що передбачає продовження програми Ан-132 - проведення сертифікації та запуск літака в серійне виробництво", - сказав керівник ДП "Антонов" Михайло Гвоздьов.

Легкий транспортний літак Ан-132 призначений для транспортування різноманітних вантажів масою більше 9 тонн на близько- й середньо- магістральних маршрутах.  Згідно з попередніми оцінками, потреба ринку становить близько 300 таких літаків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: