"Метінвест" вважає незаконною відмову відшкодовувати ПДВ

П'ятниця, 4 вересня 2015, 17:31

Група "Метінвест" заявляє, що її підприємства працюють відповідно до законодавства України і сподівається на відшкодування ПДВ за поставлену на експорт продукцію.

Про це йдеться в прес-релізі "Метінвесту".

"Державна казначейська служба за приписом Служби безпеки України зупинила відшкодування податку на додану вартість торговій  компанії "Метінвест-Україна", Харцизькому трубному заводу і Єнакіївському металургійному заводу, які входять до Групи "Метінвест", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, причиною відмови у відшкодуванні податку названо те, що юридичні та фактичні адреси, а також виробничі потужності цих підприємств знаходяться на територіях, неконтрольованих органами влади України.

Реклама:

У компанії заявили, що Харцизький трубний завод 2 вересня 2015 року був перереєстрований на території України, а зміна місцезнаходження Єнакіївського металургійного заводу знаходиться в процесі завершення - 21 серпня збори акціонерів ЄМЗ прийняли відповідне рішення. Місцем юридичної реєстрації обох заводів є місто Маріуполь.

"Торговельна діяльність групи з 1 лютого 2015 року об'єднана в рамках компанії "Метінвест-СМЦ" (м.Київ). Ця компанія є ключовим каналом реалізації металопродукції Метінвесту в Україні", - йдеться у повідомленні.

Раніше повідомлялося, що Державна казначейська служба зупинила відшкодування податку на додану вартість ТОВ "Метінвест-Україна", ПАТ "Харцизький трубний завод" і ВАТ "Єнакіївський метзавод".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: