Яценюк не дасть грошей академіям, які махлюють з землею

Середа, 23 вересня 2015, 14:07

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк доручив МВС розібратися із землею, яку тримають в тіні державні підприємства, зокрема академії.

Про це він заявив після доповіді голови Держгеокадастру Максима Мартинюка на засіданні Кабміну в Полтаві.

За словами Мартинюка, тіньовий оборот землі оцінюється у 1 – 1,5 млн га (із 46 млн га орної землі).

"Все, що є у державних підприємств, зокрема у академій наук – в тіні", - сказав він. Таким чином держава втрачає великі кошти, підсумував Яценюк.

Реклама:

Мартинюк зазначив, що "було мільйон доручень щодо належного оформлення земель. Але наприклад Академія аграрних наук навіть не відповіла на це доручення".

У свою чергу віце-прем’єр Геннадій Зубко нагадав, що уряд прийняв постанову, якою зобов’язав Держгеокадастр знайти землі для учасників АТО, а Аграрну академію розібратися та провести інвентаризацію землі. Однак цього також не було виконано.

Арсеній Яценюк дав доручення МВС допомогти знайти землі, які знаходяться в тіньовому обороті. Він заявив, що фінансування академій із держбюджету буде припинено, якщо ті не виведуть землю із тінію.

"Це стосується фінансування академій. Не будуть академії віддавати на аукціонах землю, українці не будуть їх утримувати зі своїх податків, - сказав Яценюк. - У наступний бюджет фінансування академій може бути включено лише у одному випадку – виводите із тіньового обороту землю, нерухомість та інші активи – і це буде чесно".

Він дав відповідне доручення також Мінфіну. "Легалізують доходи – отримають допомогу, не легалізують – фінансування з бюджету не отримають", - сказав прем’єр. 

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!