Роскомнагляд не зможе перевірити Google і Facebook

Середа, 2 вересня 2015, 09:59

Роскомнагляд не зможе перевіряти Google і Facebook на виконання закону про персональні дані, оскільки ці компанії фізично не представлені в РФ тому відомство сподівається отримувати інформацію від користувачів.

Про це повідомив "Ведомостям" його представник Вадим Ампелонський.

"Швидше за все ми будемо отримувати на цей рахунок скарги від допитливих користувачів і задавати відповідні питання компаніям", - сказав він.

Ампелонський пояснив, що наглядове відомство не може "провести звичайні перевірочні заходи відносно компаній, які юридично не присутні в Росії, - наприклад, виїмку документів".

Реклама:

Раніше він говорив, що Роскомнагляд не планує перевіряти Facebook на дотримання закону, але не уточнював причин.

Як сказав представник відомства, в першу чергу планується перевірити компанії, які зберігають паспортні дані, інформацію про банківські рахунки та інші дані, витік яких завдасть серйозної шкоди користувачам інтернет-сервісів. Дані, які зберігаються в соцмережах, він порахував менш значущими.

Протягом вересня планується перевірити 90 компаній на дотримання закону, до кінця року - 317. У цей період не будуть перевірятися великі інтернет-компанії, проте, за даними Ампелонського, на перевірки погодилися eBay, PayPal, Samsung, Lenovo, Uber, Booking.com та інші.

Закон, що забороняє зберігати персональні дані росіян за кордоном, набув чинності 1 вересня. З-під дії закону виведені компанії, діяльність яких регулюється міжнародними угодами, наприклад - сервіси бронювання авіаквитків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!