Фінкомітет Ради хоче ліквідувати Нацфінпослуг

Вівторок, 15 вересня 2015, 17:30

Комітет ВР з питань фінполітики і банківської діяльності вирішив винести на обговорення в парламенті законопроект про ліквідацію Нацкомфінпослуг з передачею її функцій НБУ і Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку.

Відповідне рішення було ухвалене на засіданні комітету, пишуть "Українські новини".

Згідно із законопроектами 2413а і 2414а Нацбанку будуть передані в підпорядкування страхові компанії, кредитні спілки, фінкомпанії, бюро кредитних історій, тоді як НКЦБФР будуть передані недержавні пенсійні фонди, емітенти іпотечних сертифікатів, фонди фінансування будівництва/операцій з нерухомості та довірчі товариства.

З метою усунення надмірного регулювання законопроектом №2413а пропонується скасувати закон "Про іпотечне кредитування, операції з консолідованим іпотечним боргом та іпотечні сертифікати" і декрет Кабміну "Про довірчі товариства".

Реклама:

Законопроектом №2414а пропонується виключити з Податкового кодексу положення про оподаткування операцій з іпотечними сертифікатами з фіксованою дохідністю у зв'язку з ліквідацією самого механізму, яким такі сертифікати були введені.

Як повідомлялося, Нацфінпослуг прогнозує передачу своїх функцій НБУ і НКЦБФР в 1 півріччі 2016 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: