"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Рада зробила крок до ліквідації Нацфінпослуг

Четвер, 7 липня 2016, 17:07

Верховна Рада планує ліквідувати Нацкомісію з регулювання ринків фінансових послуг з передачею її функцій Нацбанку і Національній комісії з цінних паперів та фондового ринку.

За прийняття в першому читанні законопроекту №2413а проголосували 285 депутатів при мінімально необхідних 226, передають Українські Новини.

Згідно із законопроектом, Національному банку будуть передані в підпорядкування страхові компанії, кредитні спілки, фінансові компанії і бюро кредитних історій.

НКЦПФР будуть передані недержавні пенсійні фонди, емітенти іпотечних сертифікатів, фонди фінансування будівництва/операцій по нерухомості і довірчі товариства.

Реклама:

З метою усунення надмірного регулювання законопроектом пропонується скасувати закон "Про іпотечне кредитування, операції з консолідованим іпотечним боргом та іпотечні сертифікати" і декрет Кабінету Міністрів "Про довірчі товариства".

Як повідомлялося, Національний банк заявив, що готовий до передачі йому функцій Національної комісії з регулювання ринків фінансових послуг.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: