Мінагропрод створив робочу групу з питань захопленого в Криму держмайна

Вівторок, 4 серпня 2015, 17:12

Мінагропрод України створив робочу групу з питань управління підпорядкованими державними підприємствами, що розташовані на тимчасово окупованій території АРК.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби міністерства.

Як зазначається, відповідний наказ підписав міністр Олексій Павленко.

Головною метою робочої групи є опрацювання інформації щодо пошуку майна та грошових коштів, що належать захопленим державним компаніям.

За дорученням Павленка стосовно кожного аграрного державного підприємства, а також керівників, які очолювали їх у період анексії, мають бути підготовлені звернення до Генпрокуратури, СБУ, МВС.

Йдеться про підприємства зі сфери управління і міністерства та інших центральних органів виконавчої влади (Держлісагентства, Держрибагентства).

"Кожен, хто доторкнувся до наших підприємств та будь-якого іншого майна під час анексії півострова, повинен чітко усвідомлювати наслідки порушення міжнародного та українського законодавства. І готуватися до відповідної реакції. Це стосується і фізичних, і юридичних осіб", - заявив міністр.

Робочу групу у складі представників профільних департаментів міністерства очолив радник міністра Олександр Лієв.

Реклама:

За його словами, наведеними в прес-релізі, робота з повернення викраденого держмайна вже набирає обертів. Досягнуто повного взаєморозуміння з представниками правоохоронних органів.

"Міністерство налагодило системну та конструктивну роботу з прокуратурою АРК. Усі заходи здійснюємо разом із прокурором Василем Синчуком. Регулярно організовуємо спільні координаційні наради. Вже підготовлені та спрямовані десятки запитів і сотні звернень до різних інстанцій щодо введення санкцій стосовно фізичних і юридичних осіб", - наведено слова Лієва.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: