Саудівська Аравія хоче скоротити держбюджет через ціни на нафту - ЗМІ

Вівторок, 25 серпня 2015, 20:32

Влада Саудівської Аравії обговорює скорочення бюджету на майбутній рік на мільярди доларів через падіння цін на нафту.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на знайомі з ситуацією джерела, пише Прайм.

За словами джерел, уряд країни працює з радниками з перегляду плану капітальних витрат і над змінами або тимчасовим призупиненням деяких інфраструктурних проектів для економії коштів.

Влада Саудівської Аравії може скоротити інвестиційні витрати на 10% або 382 млрд ріялів (102 млрд доларів) в цьому році, зазначили джерела.

Реклама:

При цьому поточні витрати в державному секторі не будуть зачеплені. Міністерство фінансів Саудівської Аравії відмовилося коментувати дане повідомлення.

"Це відповідь на зниження цін на нафту, і на те, що капітальні витрати активно ростуть протягом останніх кількох років. Незважаючи на те, що скорочення витрат вплине на економічне зростання, ненафтової сектор не так залежатиме від державних витрат, як це було 20 або 30 років тому", - прокоментував агентству головний економіст і голова відділу досліджень Jadwa Investment Co Фахад Алтуркі.

Капітальні вкладення становлять менше половини майбутніх витрат уряду, з урахуванням поточних витрат, які оцінюються в 854 млрд ріялів, випливає з доповіді компанії Samba Financial Group.

За даними Міжнародного валютного фонду, дефіцит бюджету країни в цьому році складе приблизно 20% від ВВП.

Падіння цін на нафту на більш ніж 50% за останні 12 місяців чинили тиск на фінанси Саудівської Аравії, виручка якої, як зазначає агентство, на 90% складається з доходів від нафти.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!