Яценюк хоче ремонтувати дороги за рахунок імпортних нафтопродуктів

Неділя, 23 серпня 2015, 20:08

Уряд вніс на розгляд Верховної Ради законопроект, за яким акцизний збір від імпортних нафтопродуктів повинен цільовим способом спрямовуватися безпосередньо в дорожній фонд. 

Про це у Facebook повідомив глава уряду Арсеній Яценюк, який 23 серпня проінспектував хід ремонтних робіт на дорозі державного значення Львів-Івано-Франківськ.  

"За цим законом акциз від імпортних нафтопродуктів повинен йти цільовим способом безпосередньо в дорожній фонд і ділитися 60 на 40. 60% - загальнодержавні дороги, 40% - дороги місцевого значення", - пояснив Яценюк. При цьому він висловив сподівання, що ВР якнайшвидше ухвалить даний законопроект.

Ремонтні роботи на автодорозі Н-09 Львів-Івано-Франківськ Яценюк назвав основним проектом.

Реклама:

За його словами, на проведення ремонту автодороги відбулися публічні конкурсні торги/

"Якщо проводити прозорі тендери, відразу вартість одного кілометра дуже дешевшає - коли декілька років курс долара був 5 грн., кілометр дороги коштував 5 мільйонів гривень. І зараз так само 5 мільйонів гривень, хоча курс інший", -  зазначив Яценюк.

"Щоб в Україні були якісні дороги, треба повністю міняти дорожнє господарство", - зазначив Яценюк і нагадав, що цього річ на відновлення і ремонт автошляхів уряд виділив 4 мільярди гривень,повідомляє урядовий портал.

Українська правда 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: