Ціни на золото зростають слідом за фондовим ринком Китаю

Четвер, 9 липня 2015, 14:02

Ціни на золото зростають за рахунок підйому на фондовому ринку Китаю і імовірно більш обережного підходу ФРС до підвищення процентних ставок.

Про це пише Рейтер.

Золото торгувалося по 1.162,3 долара за тройську унцію в порівнянні з 1.157,85 долара при закритті торгів у середу, а ф'ючерси в США з поставкою в серпні подешевшали на 2,2 долара до 1.161,3 долара за унцію.

Фондові ринки Китаю в четвер зросли на 6% завдяки втручанню влади, яка прагне зупинити падіння, в ході якого ринок за три тижні втратив третину вартості.

Реклама:

Ринок визнав текст опублікованого в середу протоколу червневого наради ФРС більш обережним, ніж раніше.

Судячи з нього, чиновники центробанку як і раніше не впевнені, коли слід почати підвищення процентних ставок, враховуючи неоднозначні показники американської економіки і проблеми Китаю і Греції.

Підвищення ставок несприятливо позначиться на ринку золота, яке не приносить процентний дохід.

Греція до кінця тижня повинна надати кредиторам програму економічних реформ, щоб отримати нові кредити і залишитися в єврозоні. У середу Греція направила в європейський фонд допомоги офіційне прохання про кредит, пообіцявши розпочати реформу податкової та пенсійної систем.

Срібло торгувалося по 15,31 долара за унцію в порівнянні з 15,13 долара до закриття торгів у середу, платина коштувала 1.033 долара проти 1.029,5 долара, і паладій - 652 долара проти 651 долара.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: