Екс-міністр Злочевський виявився власником магазину дорогого взуття Zlocci

П'ятниця, 24 липня 2015, 13:29

Власником Zlocci - нового бренду, під вивіскою якого вже півроку в центрі Києва продають дороге чоловіче взуття зі шкіри страуса і крокодила, найімовірніше є колишній міністр екології Микола Злочевський.

Про це йдеться у матеріалі програми "Схеми" Радіо Свобода.

Торгова марка Zlocci зареєстрована на кіпрську компанію "Аметоса інвестментс лтд. У цієї фірми є багато перетинів з іншими бізнесами екс-міністра, який з грудня перебуває в розшуку, йдеться в розслідуванні.

 

Проти Злочевського порушені принаймні дві кримінальні справи - зловживання службовим становищем і заволодіння бюджетними коштами, а також за незаконне збагачення.

Реклама:

Як пишуть журналісти, за обидвома статтями йому може загрожувати конфіскація майна, але поки що його статки зростають - наприклад, у грудні відкрився новий бутик взуття.

Журналісти відвідали магазин Zlocci, де їм запропонували придбати взуття і ремінь зі шкіри крокодила зі знижкою за близько 60 тисяч гривень.

Є ціла низка свідчень, що саме Злочевський є власником цього магазину. Наприклад, адреса реєстрації власника торгової марки, компанії "Аметоса інвестментс лтд", збігається з адресою фірми "Біртіліна консалтинг лтд".

Остання є співвласником двох палаців із земельними ділянками на Київському водосховищі разом із батьком Миколи Злочевського. Майже рік тому програма "Схеми" виявила, що цими маєтками і землею володіє Злочевський, який був міністром екології України за президентства Віктора Януковича.

Дочка екс-міністра Карина Злочевська значну частину публічних постів на своїй сторінці Facebook присвячувала саме новому магазину Zlocci. Але після того, як програма "Схеми" попросила коментар у представників Злочевського, пости про магазин зникли зі сторінки дочки екс-міністра. Коментаря журналістам не дали. Редакція має скріншоти попередньої версії сторінки.

Торгову марку Zlocci реєструвала та ж людина, яка раніше допомагала реєструвати інтелектуальну власність компанії "Інфокс"-ТМ "Біолонг". Це - Охотнікова Катерина Олександрівна.

 

Власником і бенефіціаром компанії "Інфокс", відповідно до державного реєстру, є Микола Злочевський. Але формально продає дороговартісне взуття Валерій Ткач – фізична особа - підприємець, з’ясували журналісти.

Його підприємство за документами розташоване за адресою, яка виявилась обшарпаним багатоповерховим будинком на околиці Києва.

"Наша родинна фабрика міститься у затишному містечку Almansa ( Іспанія)… Наше взуття із екзотичної шкіри алігатора, страуса, ящірки і шкіри благородного оленя", – зазначено на сайті Zlocci. У цьому містечку розташовано більш, ніж три десятка фабрик взуття.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: