Вартість золота впала до 5-річного мінімуму

Понеділок, 20 липня 2015, 12:36

Вартість золота демонструє негативну динаміку, оновивши черговий мінімуму за п'ять років, на зміцненні долара, викликаному очікуваннями інвесторів швидкого підвищення процентної ставки Федеральною резервною системою (ФРС) США.

Про це свідчать дані торгів, пише Прайм.

Станом на 07.46 за московським часом ціна на золото на нью-йоркській біржі Comex дешевшала на 24,9 долара, або на 2,2% - до 1107 доларів за тройську унцію.

При цьому раніше в ході торгів він пробив мінімум з березня 2010 року в 1088,05 долара за унцію, досягнувши позначки в 1080 доларів за унцію. Ціна вересневого ф'ючерсу на срібло опускалася на 1,75% - до 14,58 долара за унцію.

Реклама:

Минулого тижня глава Федеральної резервної системи (ФРС) США Джанет Йеллен знову підтвердила намір підвищити базову процентну ставку протягом 2015 року.

За її словами, якщо економіка країни продовжить зростати, то економічні умови дозволять регулятору підвищити ставку і почати нормалізацію монетарної політики. Ставка ФРС тримається на рівні 0-0,25% з кінця 2008 року на тлі повільного відновлення економіки країни після кризи.

Ціни золота протягом декількох місяців знижувалися на очікуваннях підвищення ставки ФРС. Ділова активність в країні продовжує набирати обертів, і економіка більше не вимагає екстрених заходів, які ФРС вживала під час фінансової кризи 2008 року.

Висока ставка знижує інвестиційну привабливість золота, що не дає процентного доходу.

"Схоже, хтось користується перевагою від існуючої низької ліквідності. Це трохи спекулятивні продажі. Ринок виглядає дуже слабким технічно, і найбільший покупець все, Китай, в даний час продає золото на відміну від покупки його на ціновому провалі. Ось рецепт низьких цін" , - цитує агентство Рейтер аналітика ANZ Віктора Тіанпірія.

Продаж золота Китаєм пов'язана з його п'ятничним повідомленням.

Країна заявила, що її золотовалютні резерви зросли за останні шість років на 57% станом на кінець червня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: