"Укренерго" відзвітувало щодо закупівлі трансформаторів у Григоришина

П'ятниця, 17 липня 2015, 17:23

НЕК "Укренерго" заявляє про суворе виконанні процедур із закупівлі трансформаторів: направляло цінові запити на їх придбання як вітчизняним, так закордонним виробникам.

Про це йдеться в заяві компанії, передає "Інтерфакс-Україна".

"Для припинення спекуляцій на тему закупівлі трансформаторів, заявляємо, що всі необхідні для цього процедури виконуються в строгій відповідності з нормами чинного законодавства і максимально публічно. Цінові запити були спрямовані як вітчизняним, так і європейським виробникам, враховуючи тривалий термін виготовлення електроагрегатів і проведення тендерів, відповідна робота була розпочата ще навесні", - йдеться в заяві.

У НЕК звертають увагу, що пропозиції про внесення змін до інвестиційної програми на 2015 рік були презентовані заздалегідь і обговорювалися максимально публічно.

Реклама:

У компанії підкреслюють, що стан мереж на сьогодні близький до критичного, оскільки 70% основного обладнання підстанцій відпрацювало нормативний 25-річний ресурс.

В результаті збільшуються як витрати на ремонт, так і аварійність.

На думку НЕК, "подальше зволікання реалізації інвестиційної програми в результаті порожніх дискусій і необґрунтованих звинувачень ставить під загрозу безпечне і надійне проходження зимового опалювального сезону 2015-2016 років, який обіцяє бути досить складним і специфічним, з максимальним використанням атомної енергії в енергобалансі країни".

У "Укренерго" нагадують, що програма, зокрема, передбачає актуальне питання зняття обмежень на видачу "замкненої" потужності 1800 МВт Запорізької, Рівненської та Хмельницької АЕС, що дозволить заощадити бюджетні кошти на закупівлю сотень тисяч тонн дефіцитного вугілля.

"Керівництво НЕК "Укренерго" закликає до ведення компетентного і аргументованої дискусії, що сприятиме реформуванню електроенергетичної галузі і дозволить її динамічному і швидкому розвитку в найближчі роки", - резюмується в заяві.

Нагадаємо, капітальні інвестиції НЕК "Укренерго" на 2015 рік заплановані у розмірі 5 млрд гривень.

Крім того, нова інвестпрограма передбачає додатково 4 мільярда гривень на закупівлю 37 трансформаторів у "Запоріжтрансформатор" у російського бізнесмена Костянтина Григоришина.

Нагадаємо, у грудні новим керівником ДП "НЕК "Укренерго" став Юрій Касіч, який до того працював у енергокомпаніях Костянтина Григоришина.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: