Банкіри розповіли, яким буде курс гривні

Четвер, 16 липня 2015, 16:51

Курс гривні на міжбанківському валютному ринку найближчим часом може продовжити повільно знижуватися, але не вийде на межі 21-23 гривні за долар.

Про це заявили банкіри, опитані агентством "Інтерфакс-Україна".

"Гривня продовжить знижуватися - на міжбанку до 23 гривні за долар, на готівковому ринку до 25-26 гривні за долар", - сказав провідний експерт управління казначейства і фінансових установ "ОТП Банка" Максим Давлад.

"Коридор для гривні найближчим часом 21-23 гривні за долар", - сказав начальник управління торгових і казначейських операцій "UniCredit Bank" Руслан Кравченко.

Реклама:

"Сьогодні ми чітко бачимо, що всі коливання на міжбанківському ринку в межах визначеного Нацбанком коридору, тобто 21-23 гривні за долар. НБУ має на руках абсолютно всі інструменти для тримання такого курсу і грамотно їх використовує, тому істотних змін на валютному ринку не очікується", - сказав заступник голови правління з питань роздрібного бізнесу "Укрсиббанку" Костянтин Лежнін.

Аналогічної точки зору дотримується і заступник голови правління банку "Кредит Дніпро" Сергій Волков.

"Динаміка курсу нацвалюти найближчим часом зберігатиметься приблизно на тому ж рівні, що і зараз. Незначні коливання на міжбанківському ринку, як це відбувається в останні два місяці, залишатимуться у рамках, визначених Нацбанком, - 21-23 гривні за долар. Відповідно, кардинальних стрибків ми не прогнозуємо: у регулятора є досить механізмів, щоб утримувати курс нацвалюти на визначеному їм рівні", - сказав він.

Волков вважає, що у більш довгостроковій перспективі за умови отримання міжнародної фінансової підтримки гривня може почати зміцнюватися.

"Розглядаючи ситуацію з курсом гривні у більш довгостроковій перспективі, можна будувати цілком оптимістичні прогнози. За умови, що міжнародні партнери України і надалі надаватимуть нашій країні фінпідтримку, що транші МВФ проходитимуть згідно із затвердженими раніше планами і, звичайно ж, якщо військовий конфлікт на сході не буде загострений, національна валюта зможе значно зміцнити свої позиції", - сказав він.

За оцінкою Волкова, позитивно на курсі гривні позначиться і ухвалення 14 липня угоди щодо Іранської ядерної програми, у рамках якої Іран зможе повернутися на міжнародний ринок енергоносіїв.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: