Російський автопром йде на затяжні канікули

П'ятниця, 26 червня 2015, 11:42

Російські заводи Nissan і Ford в Санкт-Петербурзі, а також завод Volkswagen в Калузі будуть перебувати на літніх планових канікулах довше звичайної норми в два тижні.

Про це пишуть Известия.

Як повідомляється, причина збільшених планових простоїв - спад продажів на авторинку Росії.

Крім того, на Калузькому заводі PSA Peugeot Citroen і Mitsubishi ПСМА РУС може відбутися позапланова зупинка вже в липні.

Реклама:

Більше всіх цього літа пробудуть у відпустці працівники Volkswagen. Калузький завод німецької компанії буде стояти цілий місяць.

За даними профспілки заводу, відпустка працівників триватиме з 1 по 16 серпня. Однак до настання цього моменту профспілка очікує позапланової зупинки конвеєра.

"У середньому кожен завод повинен зупинитися на два тижні влітку і на один тиждень взимку. Це потрібно для регулювання і переналагодження обладнання, що є обов'язковою умовою дотримання технологічних процесів в автомобільній промисловості. Цього року канікули будуть продовженими у багатьох, і пов'язано це з тим , що ринок не вимагає такої кількості машин. Дешевше людину відправити у відпустку, ніж палити електрику і затарювати склади машинами", - говорить партнер аналітичного агентства Автостат Ігор Моржаретто.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!