В "Укравтодорі" вже кажуть, що "ямковий" ремонт під загрозою

Середа, 17 червня 2015, 20:34

Несвоєчасне виділення коштів з державного бюджету на проведення поточного дрібного ремонту автомобільних доріг загального користування є основною перепоною для виконання запланованих обсягів робіт у встановлені строки.

Про це повідомляє прес-служба "Укравтодору".

"З передбаченого на період березень-травень 2015 року 1 млрд гривень, за рахунок яких дорожники мали підготувати опорну мережу українських доріг до початку цьогорічного туристичного сезону, в повному обсязі ліквідувавши ямковість на автомобільних дорогах державного значення, станом на початок червня фактично було виділено 740 млн гривень", - йдеться у повідомленні.

У прес-службі повідомили, що "Укравтодор" вчасно та вичерпно надає Міністерству фінансів інформацію про напрями використання коштів, у тому числі й щодо господарської діяльності підрядних підприємств, платежі, визначені помісячним планом асигнувань держбюджету, надходять до Служб автомобільних доріг в областях із запізненням в 1-2, а іноді 3 місяці.

Реклама:

"Відтак видатки, передбачені на квітень, були отримані лише в середині травня, а підкріплення травневих коштів надійшли лише 16 червня", - повідомляє компанія.

"За підрахунками спеціалістів, обсяг потрібних видатків, додаткових до коштів фактично передбачених на розвиток дорожньої галузі держбюджетом на цей рік (2,7 млрд гривень), становить щонайменше 4 млрд гривень", - повідомляє прес-служба.

У компанії зазначили, що їх виділення дозволить дорожнім підприємствам та організаціям не лише погасити всі існуючи борги, у тому числі перед постачальниками, а й усунути дефекти дорожнього покриття на всіх автомобільних дорогах загального користування вже до кінця року.

Раніше міністр інфраструктури Андрій Пивоварський заявив, що плановий ямковий ремонт автодоріг, що перебувають на балансі Державного агентства автомобільних доріг, планується завершити до липня поточного року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: