Наливайченко каже, що без фіскального "даху" не працює жоден "конверт"

П'ятниця, 12 червня 2015, 20:08

Голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко закликав Державну фіскальну службу спільно боротися з конвертаційними центрами.

Про це він сказав під час "круглого столу" у п'ятницю, передає "Укрінформ".

"Я зустрічався з новим керівником ДФС і сказав йому, що без залучення податківця не існує жодного конвертаційного центру. Ми простягаємо вам руку. Ми відтягнемо трохи "Альфи" з АТО і одночасно або по черзі накриємо всі сотні, навіть не десятки, конвертаційних центрів, ким би вони не "кришувалися". Але Ви як керівник податкової дайте нам інформацію" - зазначив Наливайченко.

Він наголосив, що у разі відсутності сприяння з боку податкової його керівництво буде притягнуто до відповідальності.

Реклама:

"СБУ здобуває цю інформацію або оперативними методами, або від блогерів. Якщо готові - давайте раз і назавжди покінчимо з "конвертами", якщо ні, то будемо вас документувати за корупцію, бо ви не вживаєте жодних заходів для боротьби з ними", - переповів голова СБУ свою розмову з керівником Державної фіскальної служби.

Наливайченко наголосив, що заблоковані СБУ кошти часто звільняються податківцями. "Ми готові відкрити всі матеріали, що у нас є, а там - мільярди, які ми нібито зупиняємо, а вони переміщаються в іншу податкову яму, яку кришують інші податківці або правоохоронці, або неважливо хто", - підкреслив він.

За його словами, найбільш ефективним методами для відстеження конвертаційних центрів володіє НБУ, тож його очільниці Валерії Гонтаревій час "вийти зі шкіряного кабінету і прийти на звичайні стільці".

"Ми покажемо, який департамент НБУ щовечора має усі матеріали аж до сотні гривень. Не треба для цього спецслужбі вербувати когось у Нацбанку - це є на їхніх серверах, але вони зберігають це як банківську таємницю", - зазначив Наливайченко.

Насамкінець він розповів, що для притягнення до відповідальності нечистих на руку фіскалів і банкірів недостатня законодавча база.

"Для того, щоб дійсно чіпляти не лише конвертаційні центри, а й фіскалів, правоохоронців чи нацбанківців, причетних до розкрадання, не вистачає законодавства, зокрема положення, де незаконне сприяння фінансовій діяльності має розглядатися як підстава для арешту", - підсумував голова СБУ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!