Суд виправдав екс-главу МВФ Стросс-Кана у справі про сутенерство

П'ятниця, 12 червня 2015, 14:52

Суд французького міста Лілль 12 червня визнав екс-главу Міжнародного валютного фонду Домініка Стросс-Кана невинним у справі про сутенерство.

Про це пише Forbes з посиланням на CNN.

Колишньому директору-розпоряднику МВФ були пред'явлені звинувачення в організації вечірок за участю повій.

Стросс-Кан, даючи свідчення в суді в четвер, підтвердив, що брав участь у вечірках, щоб відпочити після спроб "врятувати світ" від фінансової кризи.

Реклама:

При цьому звинувачення в сутенерстві він заперечував, наполягаючи, що навіть не знав, що присутні на заходах жінки були повіями.

У результаті суд постановив, що 66-річний Стросс-Кан був "клієнтом", але не організатором на цих вечірках, і зняв з нього звинувачення в сутенерстві з обтяжливими обставинами.

В даний час Домінік Стросс-Кан входить до наглядової ради Всеросійського банку розвитку регіонів, підконтрольного "Роснефти", і в наглядову раду Російського фонду прямих інвестицій, підконтрольного Зовнішекономбанку.

Кримінальне переслідування Домініка Стросс-Кана почалося ще в 2011 році, коли він очолював МВФ і збирався балотуватися на пост президента Франції.

У травні 2011 Стросс-Кана заарештували в Нью-Йорку. Приводом для арешту стала заява покоївки готелю Sofitel, емігрантки Нафіссату Діалло, яка звинуватила високопоставленого постояльця в спробі згвалтування.

У 2013 році справу, обвинуваченим по якому став екс-глава МВФ, було передано в суд.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!