"Альтком" відсудив 112 мільйонів за моніторинг даху стадіону у Львові

Вівторок, 12 травня 2015, 09:31

Суд стягнув на користь ТОВ "Альткомкиївбуд" 111,76 млн гривень в якості заборгованості по будівництву стадіону у м. Львові в рамках Євро-2012.

Про це йдеться в постанові Київського апеляційного господарського суду від 28 квітня, пишуть "Наші гроші".

Йдеться про договір підряду від 30 квітня 2010 року на будівництво стадіону по вул. Стрийській-Кільцевій дорозі у м. Львові. Замовником було ДП "Західінфрапроект".

"Західінфрапроект" звернувся до Госпсуду Києва щодо стягнення з "Альткомкиївбуду" 21,75 млн грн авансу.

Реклама:

За умовами договору підрядник мав використати аванс протягом шести місяців. У зв’язку з цим замовник вважав, що по закінченні шести місяців фірма має повернути йому невикористаний залишок авансу.

Крім того, "Західінфрапроект" намагався збільшити позовні вимоги і просив додатково стягнути з підрядника 35,12 млн грн за матеріали і обладнання, куплені за рахунок державних і запозичених коштів, але які були невикористані у будівництві. Однак суд це клопотання відхилив, оскільки воно не відповідало підставі позову.

Зі свого боку "Альткомкиївбуд" подав зустрічний позов про стягнення 111,7 млн грн. за роботи по влаштуванні покрівлі стадіону, а саме моніторингу стану будівельних конструкцій, які замовник відмовляється прийняти і оплатити.

"Альткомкиївбуд" входить у донецьку корпорацію "Альтком", яка отримувала значні підряди на будівництво об’єктів для Євро-2012.

Протягом 2008-2012 років "Альтком" отримав підрядів на 14,44 млрд грн. Основні тендерні успіхи групи припали на період, коли підготовку до Євро-2012 курував віце-премєр Борис Колесніков.

Як повідомлялося раніше, "Альтком" не доплатив субпідряднику майже 2 мільйони за львівський аеродром.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: