Мінфін не отримав відповіді від власників "бондів Януковича"

Понеділок, 6 квітня 2015, 20:06

Міністерство фінансів України два тижні тому запросило власників емітованих в грудні 2013 року облігацій, обсягом 3 млрд доларів, які були викуплені Росією, до участі в переговорах про реструктуризацію через систему клірингових розрахунків.

Жодної відповіді від власників зазначених цінних паперів не надходило, повідомили "Укрінформу" у відомстві.

"Міністерство фінансів України публічно запросило всіх власників єврооблігацій до участі в переговорах щодо боргової операції України, включаючи власників облігацій, емітованих в грудні 2013 року", - зазначила у Мінфіні.

"Два тижні тому Міністерство фінансів також надіслало запрошення власникам цих облігацій через систему клірингових розрахунків. Однак на сьогоднішній день Міністерство не отримало жодної відповіді від власників цих облігацій через спеціально визначений для цього веб-сайт", - повідомили у міністерстві фінансів.

Реклама:

Раніше заступник міністра фінансів РФ Сергій Сторчак заявив, що офіційного документа від Києва про початок переговорів про реструктуризацію не надходило і Росія очікує погашення облігацій в кінці поточного року.

Як повідомлялося, голова Мінфіну РФ Антон Силуанов заявив, Росія не планує ані реструктурувати, ані пролонгувати кредит в 3 мільярди доларів, виданий режиму Януковича.

Нагадаємо, 17 грудня 2013 року президенти Віктор Янукович і Володимир Путін домовилися про надання кредиту Україні на 15 млрд доларів.

Україна встигла отримати лише перші 3 млрд доларів шляхом викупу українських єврооблігацій російськими держбанками. Уряд Азарова розраховував отримати наступні 2 млрд доларів, але не встиг.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!