НБУ зобов'язав банки розкрити відомості про їх власників до 30 квітня

П'ятниця, 24 квітня 2015, 09:55

Національний банк України зобов'язав банки оприлюднити річну консолідовану фінансову звітність за 2014 рік з аудиторським висновком й відомості про власників у періодичних виданнях або в мережі Інтернет не пізніше 30 квітня.

Про це йдеться в листі регулятора комерційним банкам від 21 квітня, текст якого має "УНІАН".

"Банк зобов'язаний не пізніше 30 квітня наступного за звітним року оприлюднювати річну фінансову звітність та річну консолідовану фінансову звітність разом із аудиторським висновком, а також інформацію в обсягу, визначеному Нацбанком, про власників суттєвої участі у банку шляхом публікації в періодичних виданнях та/або поширення як окремих друкованих видань чи розміщення в мережі Інтернет", - сказано в листі НБУ.

Як повідомлялося раніше, банківська система України за підсумками 2014 року одержала 52,966 млрд грн збитків, зокрема 52 українські банки із 163 працюючих на початок цього року фінустанов завершили рік зі збитками.

Реклама:

За 2014 рік та січень-квітень 2015 року Нацбанк визнав неплатоспроможними 49 банків, які в даний час виводить з ринку Фонд гарантування вкладів фізосіб. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!