Ціни на нафту незначно зросли

Четвер, 23 квітня 2015, 09:44

Ціни на нафту слабо ростуть в ході торгів на збільшення запасів нафти в США, що перевершив прогнози аналітиків.

Про це свідчать дані торгів, пише Прайм.

Станом на 8.22 за московським часом вартість червневих ф'ючерсів на північноморську суміш Brent піднімалася на 0,08% - до 62,78 долара за барель. Ціна червневих ф'ючерсів на нафту марки WTI збільшувалася на 0,32% - до 56,34 долара за барель.

Комерційні запаси нафти в США збільшилися на 5,3 мільйона барелів, або на 1,1%, - до 489 млн барелів за тиждень, що завершився 17 квітня, заявило в середу управління з енергетичної інформації (EIA) Міненерго країни. При цьому експерти очікували зростання запасів тільки на 2,888 млн барелів - до 486, 588 млн барелів.

Реклама:

"Ми... зберігаємо оптимізм з приводу цін на нафту через дані по запасах нафти США", - сказав агентству France Presse інвестиційний аналітик Phillip Futures Деніель Анг.

EIA також повідомило про зниження видобутку в США за тиждень на 18 тис барелів нафти в день - до 9,366 млн барелів нафти на добу, що на 0,19% нижче за показник попереднього тижня.

Дилери сподіваються, що зниження видобутку сланцевої нафти в США знизить надлишок пропозиції "чорного золота" на ринку, відзначає агентство.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: