Докапіталізація держбанків за підсумками роботи в минулому році завершена

Понеділок, 20 квітня 2015, 20:53

Міністерство фінансів на даний час не розглядає питання докапіталізації держбанків у зв'язку з тим, що їх докапіталізація за підсумками роботи в минулому році завершена.

Про це повідомив журналістам перший заступник міністра фінансів Ігор Уманський, передає УНІАН.

"На даний час ми не розглядаємо питання про додаткову докапіталізацію цих трьох державних банків", - сказав Уманський, відповідаючи на питання про можливі потреби в докапіталізації держбанків за результатами розпочатого НБУ повторного стрес-тестування банків.

За його словами, уряд провів докапіталізацію державних "Укрексімбанку", "Ощадбанку" та "Украгазбанку" за результатами діяльності в минулому році, підтвердженими аудиторами.

Реклама:

"Відповідно до законодавства про держбюджет Мінфін від імені держави подає рішення про докапіталізацію уряду. Докапіталізацію цих банків ми на даний час уже провели", - додав Уманський.

З "Укргазбанку", зазначив заступник міністра, рішення про докапіталізацію приймалося двічі - за результатами минулорічної діяльності і у зв'язку з майбутнім приєднанням до нього неплатоспроможного, також націоналізованого у 2009 році банку "Київ".

Як повідомлялося, за результатами проведеного минулого року стрес-тестування 35 найбільших банків за обсягом активів, загальні потреби цих банків в докапіталізації склали 66 млрд гривень, у тому числі потреби для держбанків оцінювалися у 12,5 млрд гривень.

Водночас експерти оцінювали обсяги необхідної докапіталізації у минулому році у 170 млрд гривень, у тому числі 134 млрд гривень для 35 найбільших банків.

Національний банк розробив порядок проведення повторного стрес-тестування банків, згідно з яким діагностичне обстеження перших 10 банків починається від 20 квітня цього року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!