Нафта марки Brent подорожчала до 60,62 долара

Четвер, 5 березня 2015, 08:22

Ціни на нафту зростають за рахунок відсутності прогресу в переговорах про ядерну програму Ірану.

Про це пише Рейтер.

До 8.45 за московському часом ф'ючерси на Brent подорожчали на 0,07 до 60,62 за барель, а ф'ючерси на WTI - на 0,22 до 51,75 долара.

Іран і шість країн Заходу не змогли домовитися про термін дії очікуваного остаточної угоди про ядерну програму Ірану, повідомив у середу представник Тегерана в Міжнародному агентстві з ядерної енергії.

Реклама:

Таким чином, Іран, проти якого введені міжнародні санкції, навряд чи зможе збільшити експорт нафти в найближчому майбутньому.

Запаси нафти в США минулого тижня зросли на 10,3 мільйона барелів до рекордного обсягу 444,4 мільйона барелів, за даними Управління енергетичної інформації, при прогнозі підвищення на 4,2 мільйона.

"У лютому запаси з кожним тижнем росли все швидше, і така ситуація може зберегтися в березні, так як попит на нафту, ймовірно, знизиться у зв'язку з профілактикою НПЗ", - написали у звіті аналітики BNP Paribas.

Міністр нафтової промисловості Саудівської Аравії в середу в черговий раз сказав, що ціни скоро стабілізуються. Державна нафтова компанія Лівії оголосила форс-мажор на 11 родовищах через посилення боїв між різними угрупованнями. На 1 березня Лівія добувала понад 400.000 барелів на добу.

"Хоч Лівія і не робить погоду на ринку, вона все одно дає йому підтримку", - сказав головний стратег CMC Markets у Сіднеї Майкл Маккарті.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: