Ціни на нафту продовжують знижуватися

П'ятниця, 27 березня 2015, 14:32

Світові ціни на нафту знижуються в п'ятницю на тлі повідомлень аналітиків Goldman Sachs, що бойові дії в Ємені не загрожують перебоями світових поставок "чорного золота".

Про це свідчать дані бірж, пише Прайм.

Станом на 14.05 за московським часом вартість травневого ф'ючерсу на північноморську суміш нафти марки Brent падала на 1,06% - до 58,57 долара за барель. Ціна травневих ф'ючерсів на нафту марки WTI опускалася на 1,54% - до 50,65 долара за барель.

У ніч на четвер в Ємені почалася міжнародна військова операція, в якій бере участь низка країн регіону.

Реклама:

Операція почалася відразу після заяви Ради співробітництва держав Перської затоки, в якому зазначалося, що Саудівська Аравія, Бахрейн, Кувейт, Катар і ОАЕ "мають намір відгукнутися на прохання президента Абд Раббо Мансура Хаді і захистити законну владу в Ємені від бойовиків-хусит".

Дані повідомлення про бойові дії призвели до різкого зростання світових цін на нафту.

Однак, на думку аналітиків Goldman Sachs, що відбуваються в Ємені бойові дії нададуть незначний вплив на поставки нафти і ціни на сировину. За їх словами, країна є невеликим експортером "чорного золота" - видобуток Ємену становить 145 тисяч барелів на добу.

"Тепер ринок запитує, наскільки стійко вплив цього геополітичного події на ціни на нафту", - цитує агентство Рейтер главу відділу з інвестицій Ayers Alliance Securities в Сіднеї Джонатана Барратта.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!